Kurser

Etologica håller till på Kusthöjden i Härnösand och erbjuder kurser som är riktade till hundägare som vill få en mer trivsam och balanserad vardag tillsammans med sina hundar. Kanske vill man få reda på varför hunden skäller, drar i kopplet eller inte kommer när man ropar. Eller så vill man bara lära känna sin hund lite bättre? Det ska vara roligt och givande att ha hund och man ska inte behöva känna oro under de dagliga promenaderna eller under vardagen. Kurserna hålls av Anna-Maria Svedberg som är utbildad etolog (beteendevetare för djur) med god kunskap och erfarenhet av hundens beteende, biologi och träning. Det är max sex deltagare per kurs och hänsyn tas till de olika deltagarnas behov, alla är välkomna! Under alla kurser tillämpas belöningsbaserad träning där man belönar de önskade beteendena och hjälper hunden att göra rätt!

Anmäl dig till

anna-maria@etologica.se
070-175 73 87

Kursstarter

Just nu är beteenderådgivningar prioriterade och inga kursstarter inplanerade. Du kan dock skicka in intresseanmälan om du är intresserad av någon kurs :)

Chilla-kurs

Kursen vänder sig till hundar som syns och hörs på promenaderna! Som skäller, gör utfall eller på annat vis reagerar utåt vid möten med andra hundar, människor eller överraskningar.

Under kursen kommer du träna på att lyssna på din hund. Vad försöker den att säga till dig? Varför reagerar den utåt i möten med andra hundar, människor eller överraskningar? Och hur kan du visa hunden att du har hört den och att den kan reagera på andra mer lämpliga sätt istället för att gapa och gorma?

Du kan läsa med om kursen i bloggen: Chillakurs – För hundar som hörs och syns

 

Helgkurs. Kostnad 2900 kr

Hundens språk

Undrar du varför din hund skäller på andra hundar? Vill du lära dig att läsa din hund och hinna belöna den INNAN den gör fel? Vill du komma in i hundens värld på promenaderna och att den ska lyssna mer på dig?

Då är denna kursen något för dig!

Kursen är i promenadform där vi går gemensamma promenader, men fokuserar på att läsa både din hunds och de andra hundarnas beteeden. Hur kommunicerar de med varandra? Hur kommunicerar ni med varandra? Vad kan du göra för att hjälpa din hund att slappna av trots andra hundar i närheten?

Vi startar alltid med 30 minuters teori för att sedan gå en promenad tillsammans där ni jobbar med er hund utifrån era förutsättningar. Alla hundar är välkomna!

Fem träffar á 90 min. Kostnad 2500 kr

 Valpis

Collievalpen Merlin 13 veckor med katten Wille. Foto: Anna-Maria Svedberg

Collievalpen Merlin 13 veckor med katten Wille. Foto: Anna-Maria Svedberg

Den första tiden i valpens liv är väldigt viktig för dess utveckling och hur den kommer att vara när den är vuxen. På kursen ligger fokus på att lära känna sin valp, skapa kontakt och lyhördhet och lägga en stabil grund att stå på genom valpens uppväxt. För valpar mellan 3-9 månader (beroende på valpens utveckling kan även äldre valpar vara med).Vi håller till på Kusthöjden i Härnösand, vid Etologicas lokal (Sälstensgränd 24).

  • 6 träffar
  • Kursavgift 1600 kr ink. fika och litteratur om valpens utveckling och   skötsel

Klickerträning Grundkurs

Klickerträning är ett roligt och effektivt sätt att lära hunden nya eller gamla saker! Foto: Anna-Maria Svedberg

Klickerträning är ett roligt och effektivt sätt att lära hunden nya eller gamla saker! Foto: Anna-Maria Svedberg

Vill du lära dig ett effektivt, belöningsbaserat sätt att träna din hund på? Klickerträning går ut på att man kopplar ihop ett ljud (oftast ett klick från en s.k. klicker) med en belöning. När hunden gör rätt, eller visar tendens till att göra rätt beteende, klickar man och belönar. Klickern gör att man blir tydligare och snabbare med att tala om vad vi vill att hunden ska göra vilket gör att hunden förstår oss lättare och lär sig snabbare. Vi kommer gå igenom inlärningsteorierna bakom klickerträningen och välja något som just du vill lära din hund. Alla är välkomna, oavsett om du vill använda klickern i vardagen, träning/tävling eller bara vill ha lite kul med din hund.   

                         

  • Tre träffar med teori och praktik á 90 min
  • Max fyra hundar
  • 1600kr ink. fika, klicker och targets

 

Anmälan till:
anna-maria@etologica.se
070-175 73 87