Oj, jag har ju glömt att uppdatera bloggen på ett tag! Den 12 januari var det i alla fall avslutning för Klickerkursen. Det har varit väldigt trevliga och duktiga kursdeltagare,
och det var skönt att kunna hålla kursen inomhus i Dagab-hallen i Älandsbro. Det är en stor lagerlokal som är väldigt mörk, men med hjälp av strålkastare var det inga problem.
Kursdeltagarna fick själva välja vilka moment/tricks de ville klicka in. En sak som alla ville testa på var klossmetoden, där man lär hunden bakdelskontroll. Väldigt fiffigt vid vänstersvängar när hunden är på din vänstra sida. Man lär hunden att stå stilla med frambenen men flytta runt bakdelen. Några andra tricks som klickades in under kursen var att marschera med höga framben, gå runt matte, göra highfive, ställande, växla från sitt till stå och att gå från fotposition och sätta sig framför. Det roliga med klickerträning är att du kan lära in i princip vad som helst, allt från grundläggande färdigheter upp till riktigt avancerade saker (så länge det är inom djurets beteenderepertoar och är fysiskt möjligt)!
Klickerträning är något som kommer erbjudas framöver också. Ni kanske är ett kompisgäng som vill prova på? Det är bara att ni hör av er så kan vi säkert fixa något :)

1514996_182696421941010_1283171810_nSofia lär Alice att gå runt henne under klickerkursen

 

Tags:

Comments are closed

Kategorier
Hemsidan drivs av
Arkiv