Om två veckor är det dags för andra omgången av Etologicas Chillakurs. Kursen vänder sig till hundar som syns och hörs på promenaderna! Som skäller, gör utfall eller på annat vis reagerar utåt vid möten med andra hundar, människor eller överraskningar.

Att ha en hund som syns och hörs av olika anledningar kan vara stressande, frustrerande och jobbigt. Förra kursomgången ville kursdeltagarna ha hjälp med hundmöten, hundar som skäller på gården och människomöten.

Det här är vad de tidigare deltagarna tagit med sig från kursen:

“Jättemycket! Dels förståelse över hur viktigt det är att själv hitta ett lugn för att få en så bra inställning och utstrålning som möjligt, som sedan smittar av sej och påverkar hunden positivt! Sedan att ha fått lära sej vilka olika typer av signaler som hunden förmedlar och vad de står för!” – Stefan, Kicki och amstaffen Lexy

“Att höra andras reflektioner och få höra vad som fått de att se till sin hund och vilja underlätta för dem.  Även se när andra gör övningarna och se hur olika personers hundar hanterar liknande situation.” – Elin, Jonathan och chihuahuan Khaleesi

Världen kan vara stor och skrämmande för en liten hund! Fotograf Anna-Maria Svedberg

Under kursen kommer du träna på att lyssna på din hund. Vad försöker den att säga till dig? Varför reagerar den utåt i möten med andra hundar, människor eller överraskningar? Och hur kan du visa hunden att du har hört den och att den kan reagera på andra mer lämpliga sätt istället för att gapa och gorma?

Under kursen kommer vi göra olika övningar och du får med dig verktyg att använda under de dagliga hundpromenaderna. Istället för att försöka undvika situationer som din hund brukar reagera i kommer du nu vilja leta reda på dem för att kunna träna istället!

Kursen ger dig:
• Förstålse till din hunds beteende och övningar som underlättar er vardag
• Inblick i olika träningsmetoder som hjälper utåtagerande hundar att hantera situationer på lugnare sätt (Bland annat BAT – Behaviour Adjustment Training)
• Avslappningsövningar för både människa och hund
• Mycket enskild tid med välutbildad etolog då kursen hålls för liten grupp

När och var:
24-25 september (lördag-söndag) kl. 10.00 – ca 15.00 båda dagarna
Etologicas lokal på Kusthöjden i Härnösand (Sälstensgränd 24)
Största delen av kursen spenderas utomhus på gräs.

Investering:
2 900 kr ink. moms. Fika ingår båda dagarna.

Superdeal: anmäl innan måndag 12 september för att få 600 kr i rabatt och betala endast 2300 kr för hela kursen!

Anmälan:
Skicka ditt namn, adress, telefonnummer samt hundens namn, ras, kön och ålder till anna-maria@etologica.se och betala in kursavgiften på BG 520-2502 innan kursstart.

Tags:

Comments are closed

Kategorier
Hemsidan drivs av
Arkiv