Varje gång jag tänkt skriva ett nytt blogginlägg påminns jag om hur länge sedan det var jag skrev sist. Ni som följer Etologica på Facebook och Instagram har som tur är fått tagit del av min verksamhet, mina funderingar och en del råd där. 

Jag har lätt att snabbt skriva ihop saker på sociala medier, för det kan jag göra i studen, precis där jag är. Det är anledningen till att jag inte skrivit längre och djupare inlägg här på hemsidan på länge. Jag behöver avsätta tid för att sätta mig vid datorn, logga in på hemsidan och sedan skriva något klokt och genomtänkt. Här kommer prestationsångesten in. För här känns allt så permanent, och därför behöver det vara högre kvalitét än på sociala medier. 

Och ja, det är viktigt med källhänvisningar och att det man delar med sig av är sant och riktigt. Det är jag noga med på sociala medier, så egentligen är det ju inget jag behöver oroa mig för här. Då går upp för mig att anledningen till att jag inte kommit igång med skrivandet igen är för att jag vill uttrycka mer av mina åsikter. Och när man gör det kommer man stöta på de som inte håller med mig. Och jag gillar inte konflikter… 

Men som några andra egna företagare sa under en utbildning jag går just nu:

Om jag inte delar med mig av min unika kompetens, erfarenheter och personlighet. Hur ska då mina äkta kunder hitta mig? De som är nyfikna, öppna och inne på samma bana som mig. De som jag verkligen vill hjälpa och ha som kunder? 

På sista tiden har hundägare hittat till mig på grund av mina gamla inlägg. Så nu tänkte jag att jag helt enkelt fortsätter att bygga på dem genom att göra uppföljningar eller fördjupningar. Jag hoppas att ni kommer finna det intressant och att det kommer hjälpa mig att komma ur min blogg-blockering!

Bara genom att tala om för någon att jag ska göra något ökar sannolikheten för att jag faktiskt ska göra det. Så det är är första steget, ha tålamod så kommer nya inlägg publiceras mer eller mindre regelbundet! 

 

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kategorier
Hemsidan drivs av
Arkiv