Går din hund upp i varv vid hundmöten på promenaderna? Vill den fram och hälsa på alla den möter? Skäller den på andra hundar eller gör kanske till och med utfall? Vill du utvecklas som hundägare och bli bättre på att läsa hundens kroppspåk, både din egens och andra hundars?
Då ska du anmäla dig till de Gemensamma hundpromenaderna!

Min tanke bakom hundpromenaderna är att lära hundarna att vara trygga och avslappnade i närheten av andra hundar och  ge dem möjlighet att utveckla sitt hundspråk. Under promenaderna kommer vi även träna oss själva på att läsa hundarnas kroppsspråk och belöna önskade beteenden. Jag kommer mingla runt blad er deltagare och ge tips och råd om vad ni kan göra för att hjälpa just er hund att slappna av under promenaden. Vi kommer arbeta med avstånd och ta hänsyn till varandra, både hundarna och ni ska känna er trygga!

Meningen är inte att hundarna ska ha närkontakt med varandra utan att de ska utveckla sin kommunikation med andra hundar på avstånd. Hur stort avståndet är beror på de individuella hundarna och ägarna, men tumregeln är minst två koppellängds avstånd till de andra hundarna. Hundar är ofta nöjda med att hälsa på okända hundar på håll, bara vi ger dem möjligheten att kommunicera med varandra.

Antalet hundar per promenad är 2-6 stycken, promenaden är på ca 1-1,5h och om vädret tillåter tar vi med oss fika och passar på att träna passivitet också.

Flexikoppel och helstryp är inte tillåtet på hundpromenaderna! Jag hjälper gärna till med att hitta koppel, sele eller halsband som passar just ditt och din hunds behov!

Anmäl dig till anna-maria@etologica.se